Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

HÍREK

GONDOLKODJUNK EGYÜTT A GYEREKEKKEL!

Ne csináljunk dolgokat anélkül, hogy a következményekre nem is gondolunk! Szeretnénk, ha az unokáink is látnák a Balatont vagy a Hortobágyi Nemzeti Parkot? Szeretnénk, ha 150 év múlva is tudnák a gyerekek mi az a pandamedve vagy a fóka? Szeretnénk, ha nem maszkban kellene az iskolába és a munkahelyekre bejárni a légszennyezettség miatt pár év múlva? Ha  a válaszod igen, akkor tégy valamit a jövőért még ma, és vond be a környezetedben lévő gyerekeket is a tanulásba!

Fotó forrás: Pixabay

Ha szeretnéd, hogy télen essen a hó, hogy tavasszal virágok borítsák el a parkokat és kerteket, hogy nyáron tudjunk strandolni és ne kapjunk hőgutát, akkor gondolkozz és élj tudatosabb életet! Ha szeretnéd, hogy ne legyenek váratlan viharok és hogy ősszel tudjunk szüretelni és kirándulni, akkor sok apró és nagy lépést kell megtennünk együtt a környezetünk védelméért, sok nagy tettet kell véghez vinnünk együtt. Nem egyedül, együtt! Gondolkodjunk hát előre!

Hogyan segíthetünk a Földön?

Manapság sokat tanulunk a környezetvédelemről, hallunk, látunk dolgokat, DE valamiért mégsem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy fenntartsuk a világunkat és úgy adjuk tovább a következő generációknak, ahogy mi megkaptuk gyermekként, sőt, egy sokkal jobb állapotban – kész megoldásokkal és egy problémamentes, békés, vidám élettérrel. Mentsük meg a Földet, mentsük meg magunkat! Csak egy otthonunk van! Mindenki csak arról beszél, hogy óvjuk a környezetet, legyünk zöldek! De hogyan??? Első lépésben ismerd meg, és ismertesd meg a gyerkőcökkel, hogy mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés!

Szelektíven gyűjteni a hulladékot mindannyiunk felelőssége!    

A háztartási csomagolási hulladékok szelektív gyűjtése és hasznosítása elengedhetetlen környezetünk hosszú távú egyensúlyához és védelméhez. Az anyagfajták szerint külön gyűjtjük tárolókban a hulladékot. Vásároljatok 4 féle színű szemetest, vagy 4 féle színű szemeteszsákot.

  • A kék tárolóba papíralapúakat tegyünk, mint például újságokat vagy kartondobozokat.
  • A sárga tárolóba műanyag alapú hulladékot tegyünk, mint például ásványvizes palackot.
  • A zöld tárolóba a színes üvegeket gyűjtsük, mint például a szörpös üveget átöblítve.
  • A fehér tárolóba a fehér üvegeket gyűjtsük, mint például a kimosott lekváros üveget.

Az anyagokat, tárgyakat, amiket gyártanak, így sokféleképpen újra felhasználhatunk: a befőttes üvegből készülhet ablak vagy lámpás, az ásványvizes palackból játék és az üdítős dobozból pedig egy bicikli vagy egy autó például. Az anyagok körforgásának csak a képzeletünk szabhat határt! Ez jó móka lehet akár hétvégén a gyerekekkel is!

Fotó forrás: Diyncrafts

Üljetek le a gyerekekkel egy kanapéra, és képzeljétek el együtt egy ásványvizes palack, Palack Pali kalandjait. Megtöltik vízzel, bekerül egy boltba. Hazaviszitek, isztok belőle, majd amikor kiürül, a szelektív hulladékba teszitek, mert rajta van a jel (Zöld Pont), hogy újra felhasználható anyagból készült. A hulladéktárolókból összegyűjtik anyagonként egy szemetes kocsival hetente vagy kéthetente az általunk kiválogatott szemetet és egy telepen egy nagy géppel megtisztítják, összepréselik, összeaprítják. Ebből az anyagból vagy újból ásványvizes palack lesz, de lehet, hogy egy játék vagy akár egy menyasszonyi fátyol. Beszéljétek meg, hogy mostantól ti is szelektíven gyűjtitek a hulladékot.

Fotó forrás: Designrulz

Miért éri még meg? Mert egy újrahasznosított szörpös üveg ugyanis kb. 25 percnyi számítógépezéshez szükséges energiát takarít meg. 70%-kal kevesebb energia szükséges ahhoz, hogy a szelektíven gyűjtött papírból újból papírt gyártsanak, mint ha nyersanyagokból teszik ugyanezt. Egy újrahasznosított konzervdoboz akár 3 órányi TV-zéshez szükséges energiát takarít meg. Szelektíven gyűjteni a hulladékot nem a felnőttek vagy a szomszédok dolga, hanem mindannyiunk felelőssége! És akár játszva is megtehetjük ezt! Ugye milyen egyszerű?

ÉNEKELJ TE IS A FÖLDÉRT! CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.