Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

HÍREK

ENERGIATUDATOSAN ÉLNI JÓ A FÖLDNEK IS, ÉS JÓ NEKED IS!

Sokan úgy gondolhatjuk, hogy az energiatakarékosság egyet jelent valami komfortfokozatának a csökkentésével, de ez egy téves hiedelem! Az energia megtakarítása sokkal inkább hatékony energiafelhasználást jelent. Hiszen, minden, amiből pazarlóan sokat használunk, az elvész és nem átalakul! Átalakulni akkor tud, és általa hasznosulni valamilyen tevékenység kivitelezésében, ha a kívánt mennyiséget pontosan a megadott célra használjuk. Minden egyéb, feleslegesen elhasznált erőforrás pazarlást, és egyben környezetszennyezést is generál. A gazdaságos és környezetkímélő felhasználás, felelősségteljes életvitelünk egyik globális jócselekedetének alapköve lehet. Az egyetemes, bolygónkat érintő problémákat ismerve pedig napjainkban már elengedhetetlen a felelősségünk felvállalása a fenntartható életért!

Tégy ma valami jót a Földért!

Az első lépések az energiatakarékos életmódhoz semmibe sem kerülnek, egyszerűek, ám sokat tehetünk velük a környezetünk megóvása érdekében! Üljünk le pár percre a lakásunk közepére, és készítsünk egy listát arról, milyen háztartási cikkeket használunk mindennap, és melyeket csak néha. Gondoljuk át, hogy mennyi eszközt tartunk készenléti állapotban úgy, hogy olykor hetekig felé sem nézünk. Valamint, hogy hányszor indítunk be valamit haszontalanul, vagy pazarló módon. Tudtad, hogy vannak olyan régi háztartási gépek, amik készenléti állapotban (konnektorba bedugott kábelekkel) is fogyasztanak? Ha nem, akkor tájékozódj róla! Első lépésben olvassunk az interneten arról, hogy mi mindenért fizetünk úgyis, hogy nem használjuk, és tudatosítsuk magadban a tényt – ezzel feleslegesen pénzt költünk, és szennyezzük a környezetet is. Második lépésben miután informálódtunk, nézzünk szembe a mindennapi szokásaink hatásaival. Értékeljük át a napi rutinjainkat és tartsuk szem előtt miközben végezzük őket, hogy sokkal gazdaságosabban is kezelhetnénk az energiafelhasználást.

Fotó forrás: Whysolarenergy

Cselekedj felelősen!

Miután számvetést készítettünk az otthonunk felszereléseinek kihasználtságával, és a napi szokásaink környezetszennyező vagy kímélő hatásának jelentőségével, tegyünk valamit még ma a Föld védelme érdekében! Ennek módja, hogy az energiát mindig csak annyi mennyiségben fogyasszuk, ahol, amikor és amilyen mértékben szükséges. Járjuk végig a lakást, és húzzuk ki a konnektorból azokat a háztartási gépeket, amiket nem használunk mindennap. Majd a napi szokásainkat próbáljuk megfigyelni, és rajtakapni magunkat, a haszontalan kényelmi eszközök működtetésével. Fűtsünk energiatakarékosan, ne engedjük elszökni a meleget az ablakrések között. Növeli a fűtés teljesítményét, ha a fűtőtest körül megfelelő szabad területet hagyunk, ne zárjuk el a meleg útját. Életvitelünkhöz igazítsuk a hőmérsékletet, naponta akár többször is változtathatjuk a hőszabályozást egy adott helyiségében, attól függően hogy milyen cselekvést végzünk benne, vagy egyáltalán otthon vagyunk-e. Jelentősen kevesebb energiát használunk a főzéshez, ha használjuk a fedőket, és megfelelő a vízmennyiséggel főzünk. Vegyük takarékra a lángot, ha az étel már felforrt, hiszen úgysem tudunk magasabb hőfokot elérni már. Gondoskodjunk róla, hogy a sütőajtó jól zárjon, és ne nyitogassuk gyakran. A sütési idő vége előtt a sütőt, főzési idő előtt a lángot már 10 perccel hamarabb kikapcsolhatjuk. Vízzel teli kád helyett inkább zuhanyozzunk. Mosogatásnál is takarékoskodhatunk a meleg vízzel, ha nem folyóvízben mosogatunk. Ne indítsuk be a mosogatóképet, amíg nincs tele.

Fotó forrás: Stockphotos

Egy kis odafigyeléssel nagyon sok áramot megspórolunk, olvasd el itt, hogy melyik háztartási berendezésnek milyen a fogyasztása ki- és bekapcsolt állapotban, használat alatt és nélkül, valamint bedugva a konnektorba.

Gondoskodj róla, hogy az otthonod energiatakarékos legyen!

Most már látod milyen sok apró trükkel is élhetsz környezetkímélőbb módon. Ezek a lépések nem kerülnek túl nagy energia befektetésbe neked, de annál nagyobb erőforrás térül meg általa az otthonodba! Keress rá még több biztos tippre, amivel további szokásokat alakíthatsz át a környezettudatosságod fejlesztése érdekében! Az energiatudatosság pedig egy szükségszerű új fogalom a modern világunkban, vállald büszkén, hogy már te is ennek a híve vagy! Nem utolsó sorban pedig, ha odafigyelsz a gazdaságos életvitelre, akkor a családod nem csak több energiát, hanem több tízezer forintot is képes megtakarítani évente.

ÉNEKELJ TE IS A FÖLDÉRT! CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.