Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

HÍREK

HOGYAN NEVELJÜNK ZÖLD GYEREKEKET?

Nekünk felnőtteknek társadalmi kötelességünk, hogy a gyermekeinket környezettudatosságra neveljük. Ezt a feladatot ma már nem tolhatjuk át kizárólag, az óvodákra és az iskolákra, hanem közös felelősségvállalás szükséges. A Föld bolygónk ugyanis a kifáradás szélén áll. Ezért kollektív összefogásra van szükség! Minden felnőtt embernek vállalnia kell a felelősséget, tevékeny környezettudatos emberekké válni, és zöldekké nevelni a jövő generációját is. Azért, hogy jövőnk legyen, és ez a Föld a gyermekeinknek még jó sokáig az otthona legyen!

 

Fotó forrás: S-média

Tippek a csemeték tudatosságra neveléséhez

1.Tanítsd meg a gyermeked az elengedésre! A régi, kinőtt ruhákat és játékokat ne dobjuk ki, hanem adományozzuk el a rászorulóknak. Adományozzátok szociális szervezeteknek, amire már nincs szükség, és ne generálj hulladékot abból, ami már nem kell. Ezzel nem csak, hogy kevesebb szemetet termelsz, hanem megtanítod a lurkót másoknak adni. Így könnyűvé teszed számára az elengedést. Ha már gyermekként azt látja, hogy nem szabad mindent birtokolni, és hogy az elengedés könnyű is lehet, nagyon sokat teszel ő érte is! Ha időd engedi, az óvó nénikkel és a többi szülővel együtt szervezhettek egy olyan napot az óvodában, amikor minden család behozza régi, számára felesleges játékait, és kinőtt ruháit. Ezeket az összegyűjtött holmikat, közösen el lehet juttatni a rászorulóknak.

2.Neveld a gyermeked a Föld szeretetére! Készítsetek egy nagy puzzle képet a Földről, és minden évben játszatok vele a Föld napján! Persze, minél több egyéb napon is megteszitek, annál jobban tudatosul majd benne, hogy a Föld fontos az ember életében! Válassz egy nagyon szép színes képet a bolygóról, nyomtasd ki minél nagyobb méretben. Majd egyszerű négyzetekre vagy egyéb kreatív formákra vágd fel. Rejtsd el a puzzle darabjait a lakásban, és kérd meg a gyerkőcöt, hogy keresse meg. A részeket együtt illesszék össze, és közben beszélgessetek arról, hogy mi mindent tehettek együtt a környezettudatos életért.

Fotó forrás: Pixabay

3.Énekeljetek együtt a Földért! A zene egy csodálatos eszköz, amelynek segítségével a lelkünkön keresztül kapcsolódhatunk egymással is, és a Földdel. A zene megnyitja szívünket, összekapcsol minket, és magasabb energetikai frekvenciára hangol. Ha mi jól érezzük magunkat, az a világra is kihat. Hiszen ahogy bent, úgy kint – tartja a mondás. Énekelj minden hónapban egyszer a gyermekeddel olyan dalokat, melyek a szeretetről, a Földről, a természetről, és a környezet védelméről szólnak! Olvassatok minél gyakrabban együtt olyan könyveket, amik a környezetvédelemre nevelnek, és fejlesztőpedagógiai meséken keresztül segítik a szemléletváltást. Az éneklés, és a mesék elolvasása után beszélgessetek a saját tapasztalataitokról, a hatásról és az érzéseitekről azzal kapcsolatban amit megéltetek a dalokon és az olvasottakon keresztül.

S ne feledd, április 21-22-én mi is várunk téged egy közös éneklésre a Földért!

Csatlakozz a családoddal, vagy vidd hírét kezdeményezésünknek és csatlakozzatok a gyerkőc óvodájával vagy iskolájával hozzánk! Énekelj velünk, hogy megtaláljuk azt az utat, amely egy szebb jövőbe vezet bennünket.

ÉNEKELJ TE IS A FÖLDÉRT! CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.